E shendetesise prishtineKeywords: e shendetesise prishtine
Description: Bazuar në marrëveshjen ndërmjet Qeverisë së Kosovës me Qeverinë e Turqisë, nga data 20 Shkurt deri më 28 Shkurt 2016 mbahet java e shëndetësisë së Turqisë në Republikën e Kosovës, ku mjekë ekspertë

Bazuar në marrëveshjen ndërmjet Qeverisë së Kosovës me Qeverinë e Turqisë, nga data 20 Shkurt deri më 28 Shkurt 2016 mbahet java e shëndetësisë së Turqisë në Republikën e Kosovës, ku mjekë ekspertë nga Turqia vijnë për të kryer operacione të ndërlikuara për pacientët e Kosovës.

Me fillimin e javës turke, ekspertë nga Turqia vizitat mjekësore dhe operacionit do t’i kryejnë në QKUK, në koordinim me drejtorët e klinikave përkatëse dhe mjekët specialistë të klinikave.

Sipas komunikatës, me vendim të ministrit të Shëndetësisë, Imet Rrahmani, është formuar grupi koordinues i cili do të bëj koordinimin e aktiviteteve përkatëse lidhur me realizimin e programit të javës shëndetësore në këtë periudhë.

“Grupin punues do ta udhëheqë Kadir Hyseni, zëvendësministër i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, përderisa grupi përveç tij, përbëhet edhe nga 12 anëtarë të tjerë. Grupi punues ka mbajtur takimin e parë ku nga kryesuesi është informuar në lidhje me fushat në të cilat do të vijnë ekspertët nga Turqia, të cilët po ashtu, pritet të sjellin disa paisje dhe material shpenzues”, thuhet tutje.

Ekspertët më eminentë nga Turqia që do të vijnë në Kosovë janë nga fusha e kardiologjisë, kardiokirurgjisë së të rriturve dhe fëmijëve, anestezionit dhe mjekimit intensiv, kirurgjisë së fëmijëve, obstetrikës me gjinekologji, kirurgjisë plastike dhe rekonstruktime, urologjisë, kirurgjisë abdominale, oftalmologjisë dhe infermierisë.

Kjo është herë e tretë që ekspertët nga Turqia vijnë në Kosovë për të realizuar operacione të ndërlikuara për pacientët nga Kosova. /KosovaPress


Photogallery E shendetesise prishtine:


Vlersohet bartja e prgjegjsive pr shndetin n burgje nga MD ...


Prezantohen rezultatet kryesore pr fmij, gra dhe burra ...


BB dhe MSH lansojn projektin 25 milion dollar pr shndetsin ...


Kuvendi i Ods s Mjekve mbahet me 17 tetori - Shndetsi ...


Filloi punn Kshilli pr themelimin e Fondit t Sigurimeve ...


378336_344505662338171_ ...


Vlersohet lart procesi i bartjes s prgjegjsive pr shndetin ...


Projekte nga Prishtina | Prishtina Construction Projects - Page ...


Konferenc pr zhvillimin e fmijris s hershme n Kosov ...


Nnshkruhet marrveshja e mirkuptimit pr ofrimin e shrbimeve ...


Ministria e Shndetsis fuqizon Kujdesin Parsor Shndetsor ...


Shnohet ulje e rasteve me tuberkuloz n Kosov | Kosova.info


Ligji pr Sigurimet Shndetsore parakusht pr zhvillimin e ...


551365_435537839901619_ ...


N Prishtin po mbahet Panairi Ndrkombtar i Shndetsis dhe ...


Ministria pr FSK-n, nnshkroi marrveshje bashkpunimi me ...


Ligji pr Kontrollin e Duhanit  e arritura m e madhe pr vitin ...


Albanian Telemedicine